Inspirerende weetjes & tips voor jullie bruiloft in de Costa Blanca!

Leuke weetjes over de Costa Blanca. Laat je inspireren voor jullie Spaanse bruiloft!

Ontdek de Costa Blanca voor jullie droombruiloft

Niet voor niks ben ik zo weg van de Costa Blanca! Het is een heerlijk klimaat, geweldige relaxte sfeer, lekker eten en super vriendelijke mensen. Uiteraard is de taal ook prachtig..Ik kan er geen genoeg van krijgen! Graag deel ik dan ook mijn enthousiasme met jullie en heb enkele leuke weetjes en hoogtepunten over de Costa Blanca die jullie als bruidspaar zeker zullen inspireren.

1. De “Witte Kust”

De naam "Costa Blanca" betekent letterlijk "Witte Kust" en is afgeleid van de uitgestrekte, parelwitte zandstranden die kenmerkend zijn voor de Costa Blanca. Deze stranden bieden een idyllische setting voor een romantische strandceremonie of een intieme fotoshoot bij zonsondergang.

2. Het weer: Let the sunshine!

Met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar is de Costa Blanca een van de zonnigste plekken in Europa. Dit betekent dat jullie vrijwel gegarandeerd een stralende, zonnige bruiloft kunnen verwachten, ongeacht de tijd van het jaar! En laten we eerlijk zijn, dat is wat we willen toch?

3. Historische charme van Altea

Het charmante dorpje Altea, met zijn witgekalkte huizen en geplaveide straatjes, is één van de meest schilderachtige plekken aan de Costa Blanca. De prachtige kerk Nuestra Señora del Consuelo, met zijn iconische blauwe koepel, biedt een sprookjesachtige achtergrond voor jullie huwelijksfoto's.

4. De prachtige rots Peñón de Ifach

In Calpe is de imposante Peñón de Ifach, een gigantische kalkstenen rots die uit de zee oprijst en een spectaculair uitzicht biedt over de kustlijn. Op de prachtige trouwlocatie Casa del Maco in Benissa heb je vanuit de locatie uitzicht op deze bijzondere rots!

5. Het bloemenfeest van L'Alfàs del Pi

Elk jaar in juni organiseert het stadje L'Alfàs del Pi een kleurrijk bloemenfestival, waarbij de straten worden versierd met prachtige bloemenmozaïeken. Ben je gek op bloemen? Dan is dit levendige evenement een prachtig decor voor jullie bruiloft!

6. Culinair genieten in Dénia

Dénia, een gastronomisch paradijs, is de thuisbasis van verschillende Michelin-sterrenrestaurants. Trakteer jullie vrienden & familie op een culinair hoogstandje met traditionele Spaanse gerechten zoals paella, vers gevangen zeevruchten en heerlijke tapas. Ben je een echte liefhebber van kwalitatief goed eten met heerlijke bijbehorende wijnen dan is dit de perfecte plek voor jullie!

7. Het kasteel van Santa Bárbara in Alicante

Het imposante kasteel van Santa Bárbara, hoog op de Benacantil-berg, biedt een panoramisch uitzicht over de stad Alicante en de Middellandse Zee. Deze historische locatie ademt romantiek en is ideaal voor een koninklijke bruiloft. In de schaduw van dit imposante kasteel ligt een pittoreske oude wijk dat echt de moeite waard is om te bezoeken. De barrio Santa Cruz is een paradijs voor de perfecte kleurrijke trouwfoto’s. De wijk ligt op loopafstand van het bruisende stadscentrum en het strand en is een onverwachte oase van kleur en rust. Prachtige straatjes met overal mooie gekleurde bloemen!

8. Dansen en feesten tot in de late uurtjes in Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven en de vele feesten. Voor bruidsparen die van een feestje houden, biedt deze stad tal van mogelijkheden om tot in de late uurtjes te dansen in één van de vele bars en clubs.

9. De natuurlijke schoonheid van Guadalest

Het bergdorp Guadalest, dat ligt tussen indrukwekkende bergen en omgeven door turquoise wateren, lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het kasteel van Guadalest en de pittoreske straatjes vormen een magische setting voor een romantische ceremonie. Voor de echte romanticus onder ons!

De Costa Blanca is heel veelzijdig en een heerlijke plek om een aantal dagen met vrienden & familie in een intieme setting meerdere dagen de liefde te vieren!

Ben jij ook overtuigd? Neem vooral contact op voor een kennismaking!

Reviews